Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.04.2017 17:13 - Сирия и томахавките
Автор: atgt Категория: Политика   
Прочетен: 1210 Коментари: 1 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Ще започна малко по отдалеч - не че Сирия или САЩ са близо!

Томахавката е древно примитивно сечиво на американските индианци, което се ползва и като бойна бардва. Така е наречена и крилата ракета на въоръжение във ВМС на САЩ.

Сирия е древна страна разположена на кръстопътя на цивилизациите и търговскиге маршрути откакто има човешка цивилизация.

Срещата на тези две идентичности...не доведе до нищо!

Идиотско е да се смята, че Асад или руските му съветници ще използват химическо оръжие. Очевидно това са или главорезите от умерената опозиция или ИДИЛ.

По съвсем иракски сценарий САЩ показаха на света, че ще изхарчат оръжие за 100 милиона долара (това е приблицителната стойност на изстрелните 59 ракети).

Разликата е в Русия. САЩ се предупредили Русия за нападението, те са предупредили Сирия и ударът е бил тотално безмислен във военно отношение.
Въпросът е какво ще постигне Тръмп за парите си? 
Оченидно не е влияние в региона или военни резултати. Не е и международно признание, тъй като САЩ не част от конфликта от самото му начало.
Няма и да станат, защото и не желаят и не са в позиция да налагат условия. Изписа се, че са ползвали ракети, за да не се занимават с Турция и американска база на нейна територия.

Доста объркано ми стана от разнопосочните сигнали и започвам да си мисля следното просто нещо - че ИДИЛ вече са история е ясно, просто ощ не е факт. Че Русия ще контролира и петрола и газта от Кюрдистан до Средиземно море - и това е ясно. Че ще има вече трайно присъствие и влияние в региона не е съмнение за никой. Ако още някой се съмнява да направи кратка справка Либия - за тоталното отстъпление на Турция и тоталното настоъпление на поддържаните от Русия либйски части. 

Въпросите, които остават отворени засега са как Америка ще помогне на Саудитска Арабия да се противопостави на Иран и дали ще застане до Турция по въпроса с поддържаните от Русия и Иран кюрди в Сирия, Турция, Ирак и Иран.

Тези въпроси няма да се рашат с Томахавки, кораби или самолети. За да остане фактор в региона на Америка трябва да зарови томахавката и да седне с на една маса с руска водка и иранско наргиле!
Засега Тръмп дава заявка за дипломация на въздържател непушач! 
Интересното тепъра предстои - това е без съмнение!



Гласувай:
0



1. haralanov - Мдаа...
10.04.2017 14:51
Шаренкова, Гестапо и всички от БСП, долу ръцете от Асад, бе тръмписти ниедни...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: atgt
Категория: Политика
Прочетен: 90802
Постинги: 42
Коментари: 31
Гласове: 58
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031