Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.04.2010 09:25 - За кризата - ИЗХОДЪТ! - 2
Автор: atgt Категория: Политика   
Прочетен: 575 Коментари: 0 Гласове:
0



Това взе да става като холивудски филм, който след успешна първа част трябва да задоволи нагона на зрителите си за зрелище с пускането на втора.
Нашият случай е малко по-различен - след неуспешни първи предложения за мерки пускаме втора серия - от още по-неуспешни, по мое виждане, мерки! 

Та да направим "ривю" на първата част - елеминиране на пенсионерите като най-голямо перо на разхода в държавата. Оказа се, че някой си Малтус, изучаван през изтерзания социализъм е предложил такава теория преди време, но чак сега, първи в света, Дянков и Борисов, видни икономически теоритици, решиха емпирично да изследват ефекта й.

Поради неразбирането на теорията и нейните основни принципи от неукия, недотам образован и отчасти неграмотен народ, определен, съвсем правилно, от Борисов като лош материал, се наложи рафиниране на концепцията.
И тя вече включва не само закриване, пардон, реформиране на здравни заведения, но и незаплащане на обезщетения на болнични за активното население.Това бягство от класическото Малтусианство отне на правителството 8 месеца и един министър, който така и не разбра за какво е министър, но това е друга тема. Но пък придаде ново самочувствие на видните ни управленци, че и те са измислили нещо.
Това "нещо" очевидно ще има единствено негативни последици и за работодатели и за наемния труд, но важното е да се справим с кризата, а след това всички ще сме добре или който остане.
Работодателите ще плащат първите два дни на болничните, защото и без това се чудят как да не плащат данъци и осигуровки, да излъжат държвата. Не че има криза и се съкращават работници на всички нива. Не че приходите в държавата,  обемите на производството, заплащането на работниците и ред други намаляват, но работодателите ще трябва да се бръкнат и за болнични. Е няма лошо стига да не фалират преди да ги платят, нали? 
А лошият материал, който на всичко това е нагъл и мами, че е болен по време на грипна епидемия, ще си плаща третия ден сам! 

Развитието на тази теория покъртително прилича на една практика от средата на двайсети век, наложена в развита държава като ФРГ, тогава Третия Райх. А именно- прочистването на нацията от болни хора, които застарашават бъдещето на доминаторите на Света. 
С този лош материал хер Дянков и фюрера Борисов нямат амбиция да управляват света, поне не още, но уверено вървят към адаптирането на тази практика в днешните условия на ЕС. И са намерили по-ефективен начин да я приложат. Вместо скъпи ограждения за концентрационни лагери, пещи, работещи на скъп природен газ, преустройството на заведения в центрове за унищожаване, те просто ще оставят всичко на естественото му развитие. И то съвсем лесно - като закрият болниците и вземат парите на хората, за да не си купят и без това ненормално скъпите лекарства.

Простата сметка показва, че българинът има избор-или да умре веднага, чрез ритуално самоубийство в помощ на правителството, което да се облекчи от плащаните му пенсия, респективно социална помощ или да умре след дълги мъчителни гърчове на агонизиращите умове на управляващите, от ужас, че това е възможно.
И за изпроводяк остана само да припомня една фраза от едно, оказва се не минало, а настояще - "Боже, Боже, колко мъка има по тоя свят, Боже!"

Не знам само кое е по-лошо е материалът, който избира или вече избрания материал!

Хайл Фюрер Борисов!
Хайл Хер Дянков!

Костов мъдро мълчи и не е герой на втората серия!  


Тагове:   мерки,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: atgt
Категория: Политика
Прочетен: 90886
Постинги: 42
Коментари: 31
Гласове: 58
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031