Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.07.2010 09:49 - Дж. Уорлик или кой беше ти, да даваш акъл?
Автор: atgt Категория: Политика   
Прочетен: 1098 Коментари: 0 Гласове:
3



Щe коментирам избрани цитати от интервюто, поместено във в-к дневник, на Американския посланик у нас Дж.Уорлик, което засяга мнението му относно циганите и проблемите свързани с тях.

Вижданията ми се основават на идеята, че САЩ все още не са решили проблемите с интеграцията на малцинствата на територията си, а напротив.

Сегрегацията там е осезаема, като капсулирането на етносите си носи и имена, обикновенно на квартали в различни градове – Малката Одеса, Чайна Таун (не че има град без китайци в САЩ, но в Сан Франциско са мнооооооого), Харлем, да не отварям дума за Калифорния, Тексас  и Ню Мексико, където не се говори английски, а испански и си е чисто Мексико, а не САЩ. Същото е и във Флорида с кубинците и т.н.

Това, че вече няма амтобуси с места за черни е вярно- в градския транспорт, където го има се возят само те! Там където ходят предимно цветнокожи, белите не са добре приети, меко казано. Обратното важи, но не се спазва, защото иначе започват бомбардировки с обвинения за расизъм.

Повечето филми правени от бели задължително има и цветни, но не и обратното. В САЩ има расизъм, но не от бел към цветнокожи, а обратното.

След като в Америка е така, да видим какво е измислил Сжеймс за циганите...

 

„Жалко е, че от политическа гледна точка ромската общност не е добре организирана, тъй като по този начин гласът й не се чува.”

Това, господине, е апел за организиране на партия на етническа основа, което не е разрешено по конституция. И не отговаря на демократичните принципи , които Америка твърди, че следва. Поне на думи, на дела е ясно, че там демокрация не съществува. Колко такива партии има в САЩ, че ние да в следваме идиотските експерименти, довели страната ви до поне 2 войни само за десет години?

„Ние говорим за разнообразие, за различие и по-малко за интеграция. Именно различието е това, което обогатява американското общество.“

Благодарим за такова богатство г-н Уорлик! Ние имаме хилядолетна история, доказала търпимостта на етническите българи към останалите народи, бити и кудени от всички останали. Ние никога не сме запалили чергата на някой само, защото е черен. Ние никога няма да го направим, защото уважаваме качествата на индивида и не ги приписваме на етноса или народа, което е практика за вас Американците.

Ние дълбоко уважаваме Васка Калайджийката и Ариф Зидаря, защото те са ценни с труда, който полагат и спазването на общоприетите човешки принципи на съществуване.

Защото тези хора не са различни от нас – те са набожни, ние също, те празнуват своите светии, ние също, те се обличат с дрехи и ядат храна – ние също!

А Вие, Уорлик, ни казвате, че хората са различни, защото имат различен цвят!

Вие, Уорлик, сте расист!

Ние не сме, защото циганите, които се трудят, а не крадат, които се къпят, а не смърдят, които ходят на училище, а не да просят живеят с нас, ядат с нас и пият с нас. Заедно сме и в радост и в нужда.

Българският народ не обича хора, които лентяйстват или го крадат докато той работи, не обича хора, който не желаят да се образоват, но желаят да взимат социална помощ, за която не са свършили грам работа. Българският народ не обича хитреците и тарикатите, който са дошли от майната си, за да му дават акъл как да си прави децата!

 

Затова F*** U and Shut up!





Тагове:   даваш,   акъл,


Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: atgt
Категория: Политика
Прочетен: 91069
Постинги: 42
Коментари: 31
Гласове: 58
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930