Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.01.2011 10:13 - Синя Зона
Автор: atgt Категория: Регионални   
Прочетен: 993 Коментари: 0 Гласове:
0



След времето, в което чакахме по 15 години за да получим правото да си купим автомобил, във времето, когато куцо, кьораво и сакато си купува и автомобил и правото да го управлява отново „зимата ни изненада”!

Което от своя страна означава, че решението на един предизвестен проблем се влачи с години – точно като сметопочистването (хайде, свикнахме, че със смяната на кмета идва и нов концесионер без намек за корупция и интересчийство), точно като бездомните кучета (проблемът си стои, защото още никой общинар не е намерил начин да краде чрез него)  и трафика – по-точно задръстванията и паркирането в централните части.

И ако майката Природа понякога е по-милостива и не си дави в дъжд и сняг, както е в момента, та не можем да усетим колко сме зян в организацията с почистването, другиту проблеми си остават и си стоят.

В момента ще се концентрирам на трафика, защото напоследък и СОС все натам гледа.

След като не могат да измъдрят нищо умно по отношение на задръстванията  освен да плащат на близки фирми за неизпълними проекти милиони пари, вместо да ги вложат в обновяване на инфраструктурата на града СОСа реши да разширява „синя зона” и да дава светъл пример за идиотия на цялата страна.

Разширявянето на зоната за платено паркиране, удължаването на работното й време и повишаване на глобите са мерки, които не разрешават проблема, а само неуспешно се борят с последствията от него.

Разширяването на зоната вкарва все повече хора от централната част да се чудят за какво плащат по-високи данъци, след като дървото е все на техния...гръб? Това са калени хора свикнали със тесни улици, кофти настилки, липса на тротоари и места за паркиране и т.н.

И за това те плащат по-високи налози на общината и за смет и за сгради? Вече ще плащат и годишни винетки за паркиране в центъра. Отново!

Увеличаването на приходите на общината води до намаляването на избирателната активност на населението в широкия център – не че е особено голям и важен електорат, но все пак е нещо. От друга старана ГЕРБ и фандъкова тормозят електората на БСП, възрастните хора, живеещи в центъра, което е политически обосновано, а и те така и така не гласуват за никой друг.

Удължването на работното време на платеното паркиране обаче ще пречи на хората, които отиват в центъра да се забавляват след работа. Не стига, че кризата и без това натиска магазини и барове, не стига, че и без това около тях няма място за паркиране, ами сега и трябва да плащаш.

Като даваш пари поне да има къде да паркираш близо да мястото, на което отиваш! Но, не би! Не и тук! После се чудим защо младите хора са апатични към решенията на институциите или 30-годишния опел се е метнал като пият юнак в някоя оскъдна зелена площ.

Това последното ни води до санкциите. Не знам дали ви е известно, че автомобилът ви може да бъде репатриран единствено, ако не сте си платили таксата за паркиране – ако сте спрели на място (тротоар, вход, алея и т.н.) необозначено като синя зона с маркировка и знак, колата ви ще си стои завинаги там! Безплатно! И това, ако не е поредната идиотщина?

Ясно е, че купуването на нови паяци става през „наши” фирми, и се усвояват едни пари, на все пак да търсим и някакъв резултат.

Софиянски, за разлика от Фандъкова, правеше нещо различно от това да усвоява пари, за да стане човек.

Докато даскалката нарежда нещата на ББ и парите отиват по преднамначение, а работа не се върши!

Разбирам, че въпросът не се решава кардинално, защото това ще спре една камара кранчета и една камара народ ще остане гладен, но, някак си, не чувствам това като мой проблем!

В Лондон и редица други, значително по-стари, европейски гардове въпросът с трафика е решен кардинално и то отдавна.

Достъпът до центраните части е ограничен от дневна такса или годишен абонамент, които ограничава достъпа на автомобили до тесните улици и малкото места за паркиране. Минаването през центъра е решено като минаването по широки булеварди е разешено за всички автомобили.

Просто, ясно и ефективно!

На мен ми омръзна да ме управляват оръфляци, чиято основна цел е да поддържат съществуващите проблеми, през които да цицат парици и да кътат, за да плащат на съдии, за да не ги съдят!

Писна ми и затова нито гласувам, нито гледам вътрешни новини, нито нищо такова!

 

А на вас?

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: atgt
Категория: Политика
Прочетен: 91255
Постинги: 42
Коментари: 31
Гласове: 58
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930