Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.04.2010 09:23 - За циганите или ромите или мангалите - все са те
Автор: atgt Категория: Политика   
Прочетен: 1359 Коментари: 2 Гласове:
2



Вчера в шоуто на Иван и Андрей имаше кратко, но съдържателно интервю със Сашо Дойнов, актьор влязъл в ролята на политик.
Е той каза за циганите това, което всички си мислим, но не маже да се случи.
Разкрасено и префърцунено със смешни детайли, но идеята остана видима и при облачно време - имаме огромен проблем, който ще ни залее в моного близко бъдеще! 
 Предложението му да оземлим циганите като ги разселим в Странджа и Сакар, да ги оградим с телена ограда с ток и да ги пазим с немски овчарки изглежда прекалено, дори за шега.
 Все пак сме във времена на зачитане на човешки права и интегриране на малцинствата, не на строежи на концлагери, въпреки че като става дума за цигани мнозина биха приели с искрена радост да финансират в такъв проект.
 Докато се занимаваме с кризи, мерки, президенти, премиери, тристранки и още куп неща циганите си крадат, не спазват нито един закон и минават между капките.
Вече се попитах сам - те ли са най-големия проблем на държавата в криза, за да им обърнем специално внимание.
 Най-големия не, но един от големите, със сигурност! 
 Светлата страна на Луната е, че тази етническа група не спазва нито един закон, ама нито един! Строят каквото и където си искат, хвърлят си боклуците, където им падне, крадат каквото и откъдето им падне, разкарват се с каруците си, където си поискат и последно по ред, но май първо по важност - не плащат данъци и такси за нищо! Все неща наказуеми от съда и непреследвани от блюстителите на закона.
Дали тарторите им организират гласове в замяна на тази свобода...логично, но недоказуемо. Но все пак има причина да ги толерират толкова време и тя не е от любов към правата на човека!
Тъмната страна на Луната е че тази етническа група е съсредоточила в себе си извършването на огромен по брой и най-разнообразни по вид престъпления. Това са хората, чиито организирани структури контролират части от проституцията и разпространението на наркотици, незаконните канали за търговия с антики, както и просяците, джебчиите, крадците - квартирни и "на едро" от влакове и камиони. Това са хората, които източват социалната система до степен непозната доскоро в Западна Еворпа.
Като направим простата комбинация от две икономически факта:
1. Циганите не плащат данъци
2. Циганите получават по-голямата част от социалните помощи за безработини и детски надбавки 
излиза, че представляват голям икономически проблем.
Излиза, че поведението им е голям обществен проблем! Излиза, че циганите са голям държавен проблем!
Така че палячовското шоу на двата опосума успя да напипа и да не покаже един наистина голям държавен проблем.
И аз като Сашо Дойнов имам едно предложение, които ще оправи държавата, не само циганите. Въвеждането на ред! 

Това е най-големият държавен проблем!

Вдигаме заплатите на хората, от които зависи да има ред и повишанваме до безумие наказанията за тях. Да си правят сметката дали ще се корумпират! А като в държавните органи има ред всичко ще си дойде на мястото...но не може - криза е - пари за държавните служители няма.
И никога няма да има, защото риба се лови в мътна вода с корумпирани контролни органи. И това е целта на всяко управление, на всеки с пост в държавните структури, особено по-нависочко.
Който успее да въведе ред - той или тя задълго ще управлява държавата - с доверието на народа и неговата искрена воля за години напред.


Тагове:   шоу,   държавност,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - На първо време -
01.04.2010 10:29
пълна стерилизация, за да не се плодят повече. И да я извършат комунистите, които им разтуриха след 9-ти септември 44 г. катуните и ги пуснаха между хората.
Сега комунетата са се скрили зад високи огради, а мангалите ни правят на луди.
цитирай
2. анонимен - Хм...
01.04.2010 11:51
Парасол - а правата на чвека, Европата и такива пречки?През соца циганите като че не ни скачаха толкова по главите?Не помня много, но сега са по-нагли, пределено! А за комунетата...така си го направиха и така си остана - никой не пипа чонека с парите!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: atgt
Категория: Политика
Прочетен: 91297
Постинги: 42
Коментари: 31
Гласове: 58
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930