Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.05.2010 10:21 - Спецсъдилищата - водят ли ни ...изъм?
Автор: atgt Категория: Политика   
Прочетен: 1618 Коментари: 2 Гласове:
0



Думичките, които визирам в заглавието са фашизъм и комунизъм (социализъм) в общи линии тоталитаризъм.
Обществена система известна с единовластието си, без разделение и независимост на държавните органи и условно разделени власти, които се управляват от една партия.
Ако нещо служи на политическия интерес, то се прави!
Идейна прилика №1
Борбата с организираната престъпност се води пропагандно. Промиването на общественото съзнание се ползва от 30тте години в Германия. 
Пропуснато като медийно събитие е , че до момента са освободени 80% от задържаните, а на останалите са предявени обвинения, които и четвъртокласник ще обори след като види приложените доказателства.
Идейна прилика №2
Промени в НПК, който поставят под съмнение прозрачността и достоверността на доказателствата представи по време на наказателните производства.
Наистина правораздаването е бавно, но явно доказателствата са проблематични, броят на съдиите е малък, защото заплатите трябва да са големи, за да няма корупция. И още ред фактори. 
Идейна прилика №3
За трайното отстраняване на опонент било икономически, било политически е необходимо правилно отношение на съдебната власт.
Идейна прилика №4
Съединяването на властите, под контрола на изпълнителната власт - Премиерът нарежда, НС приема закон, и Съдът го прилага, при контрола на репресивния апарат

Едната гледна точка, тази, на правителство, която казва, е че 
правораздавателните органи са корумпирани.
С вземането на властта веднага се оформи конфликт с Прокуратурата и резултатът бе пълна победа! Сега прокуратурата обвинява, който трябва, в каквото трябва! Не е корумпирана що се отнася до знакови дела за корупция на високо ниво и организирана престъпност. Направленията на големите подкупи. Корупцията е изкоренена и само външен фактор пречи за осъждането на престъпниците.
Това обаче издиша като теория, защото и хората и начинът на работа на прокуратурата не са се променили.


Следващият етап е съдът - външният фактор, който не осъжда лошите.
Ние ги хващаме и обвиняваме - те ги пускат! 
Сега властта е в остър конфликт със съда защото трябва да се осъжда, който трябва на каквото трябва! Но се оказа, че корумпираните (по дефиниция) съдии, назначени от Красьо, нямат намерение изобщо да работят за правителството, а ще си взимат големите подкупи от крупните престъпления и ще пускат всекиго срещу съответната такса!
Тъй като правителството не може да превземе тази крепост ще си направи спец съдилища, които да осъждат, който трябва на каквото трябва! В тези съдилища няма да има корупция, защото ще са под зоркия контрол на Цветанов. А защо не на Министъра на Правосъдието? Няма да задълбавам, защото не знам къде ще попадна! 
Идейна прилика №4, или поне част от нея.

А ако правораздавателните органи НЕ са корумпирани? (не много)
Дали Борис Велчев, загуби битката за независимата прокуратура, за да остане на поста си и да обслужва политическите интереси на ГЕРБ? 
Въпросът е какво печели той? Поста си - едва ли мижавата заплата има такова голямо значение! Той защитава и прикрива структура, заради която си заслужава да си жертва политическата и юридическа кариера.
Значи Прокуратурата е корумпирана - независимо дали икономически или политически. Тя не е независима от политически влияния  - идейна прилика №3.
ВСС защитава независимостта на съда, респективно демократичността на процеса със зъби и нокти, за да остане обществото ни под контрола на законите!
Хубаво звучи, но нали правораздавателните органи НЕ са корумпирани! Това означава, че конфликтът няма да приключи, а по стар български обичай ще прерасне в разкол - послушни политически съдии в спец съдилищата и чисти като сълзи съдии в другите съдилища.
Спец съдилищата ни препращат директно към идейна прилика №4

За съжалени е се налага извода, че корумпираността на съда в случая няма никакво значение! И да е, и да не е действията на правителството водят към сливане на властите.
Аз обаче твърдо не вярвам, че НЕ е възможно тоталитарно управление в рамките на ЕС! Което означава, че преследваните цели не са политически, а икономически.
Правителството няма за цел да отстрани политически опоненти, а да преразпредели бизнеса и доходите от тях, които в момента продължават да се контролират от бившите управляващи.

Поради факта, че обичам да съединявам точките от информация в масмедиите, понякога се получават интересни картини. В момента точките са:

1. Доклад на Държавния департамент на САЩ, който поставя тогавашния главсек на МВР в подчинение на Пашата и Маджо (ръководители на СИК).
2. Шумни арести на Марг
eните и групи на Таки (наследник на ВИС) и Златко Баретата
Липсват арестите на Маджо и Пашата
3. Шумни арести на политически опоненти, министри от бившето правителство
4. Неясни промени в наказателния кодекс
5. Послушна Прокуратура и създаване на спец съдилища

Оттук се налага извода, че чрез съдебната власт СуперБОЙ желае да отстрани главата на червените бизнес и да го предаде на Пашата и Маджо.
Хубава теория..., но ми се струва малко безсолна. Защо никъде не се споменава и последната останала голяма група ТИМ?
Отговорът е прост и се налага от само себе си - защото те вече са осъществили сливането на властите и техен представител е Борис Велчев. Имам основание да го твърдя, не че е задължително да съм прав, нали?

Поздравявам ви с извода от материала  - тоталитаризъм няма да има!
За съжаление се очертава структурата на бананова република, контролирана от наркокартели! 

И както пишеше на една стена - "ако изборите променяха нещо - щяха да ги забранят"! 





Гласувай:
0



1. анонимен - Аз пък си мисля
04.05.2010 16:56
че ще се стигне до възстановяване и внасяне на всички най-отвратителни черти на всички -изми, за които можеш да се сетиш:( Пък: "структурата на бананова република, контролирана от наркокартели!" според мен си е баш феодализъм. Пак "-изъм" :) За изборите - прав е бил, който го е написал
цитирай
2. анонимен - Интересный Женский форум
24.10.2012 19:42
Пользователи форума <a href="http://forum.justlady.ru/index.php?showtopic=2558">здесь</a> расскажут о лучших новинках и трендах из мира красоты и моды, помогут выбрать собственный индивидуальный стиль, поделятся секретами молодости и здоровья. justlady.ru – это крупнейший в Рунете женский форум, где ежедневно обсуждаются более 100 000 тем. Наш форум дарит уникальную возможность поделиться своими проблемами и радостями, откровенно поговорить о сокровенном, спросить совета и рассказать о своем опыте, пообщаться со старыми друзьями и приобрести новых.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: atgt
Категория: Политика
Прочетен: 91298
Постинги: 42
Коментари: 31
Гласове: 58
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930